Polityka prywatności i regulamin konkursów



Polityka Prywatności
bloga Matka Książkoholiczka

Od 25 maja 2018 weszło w życie rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej dotyczące ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu danych, czyli RODO. 

Niniejszym informuję, że wchodząc na mój blog matkaksiazkoholiczka.blogspot.com, FB Matka książkoholiczka, Instagram Matka książkoholiczka czy Youtube Matka książkoholiczka akceptujesz następujące zasady:

  1. Właścicielem bloga Matka Książkoholiczka i administratorem danych jest Katarzyna Czarnecka-Kuc, zamieszkała w Piastowie. 
  2. Skontaktować się ze mną możesz pisząc na maila: matka.ksiazkoholiczka@gmail.com albo  poprzez formularz kontaktowy „Wyślij wiadomość” na Facebooku Matka Książkoholiczka.
  3.  Zostawiając komentarz na blogu /FB /Instagramie /Youtube wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych w postaci: adresu e-mail, imienia i nazwiska, nick'a lub IP (dalej patrz Użytkownik).
  4. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celach odpowiadających zgodom odebranym od Użytkowników za pomocą formularzy dostępnych na blogu.
  5.  Podanie danych przez Użytkowników jest zawsze dobrowolne.
  6.  Administrator gwarantuje poufność wszelkich udostępnianych mu danych osobowych przez Użytkownika
  7.  Dane osobowe Administrator gromadzi z należytą starannością oraz odpowiednio chroni je przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione za pomocą narzędzi udostępnianych na platformie Blogger.
  8. Administrator nie udostępnia danych przekazywanych mu przez Użytkowników jakimkolwiek podmiotom trzecim.
  9.  Administrator nie jest w stanie określić czasu przechowywania zgromadzonych danych ze względu na ich specyfikę. Nie będą przechowywane dłużej niż do zamknięcia bloga.
  10.  Użytkownikowi przysługują uprawnienia, w tym prawo do  żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, czy też ograniczenia ich przetwarzania; prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych; prawo do przenoszenia danych; prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził; prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem oraz gromadzeniem danych przez Administratora.
  11.  Jako administrator powierzam dane platformie blogger, na której znajduje się blog matkaksiazkoholiczka.blogspot.com, firmie Facebook - fanpage, Instagram oraz platformie Youtube. 
  12. Administrator informuje Użytkownika, że stosuje na swoim Blogu technologie śledzące działania przez niego podejmowane w ramach jego aktywności na Blogu: widget Facebook pozwalający na przeglądanie ostatnio dodanych postów, polubienie strony oraz pozostawienie komentarza i udostępnienie posta; widget Instagram umożliwiający przeglądanie ostatnio dodanych zdjęć; kod śledzenia Google Analitycs w celach analizy statystyki Bloga.
  13.  Na blogu zamieszczane są także posty sponsorowane w postaci recenzji książek. Taki post zawiera reklamę produktu (książka), recenzję, logo wydawnictwa, które przekazało książkę do recenzji.


Dane przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.



Regulamin konkursów 

bloga Matka Książkoholiczka

  1. Organizatorem konkursów jest właścicielka bloga Matka książkoholiczka / FB Matka książkoholiczka.
  2.  Sponsor nagrody określany jest oddzielnie dla każdego konkursu. 
  3. Czas trwania konkursu jest ustalany indywidualnie dla każdego konkursu.
  4. Wyniki ogłaszane są zazwyczaj do 3 dni od czasu jego zakończenia.
  5. Zwycięzca konkursu wybierany jest przez właścicielkę bloga. 
  6. Zgłoszenia po terminie nigdy nie są brane pod uwagę. 
  7. Warunkiem udziału w konkursie jest zgłoszenie się do zabawy/napisanie komentarza/odpowiedzi na pytanie. Mile widziane jest polubienie strony właścicielki bloga, sponsora konkursu, a także zaproszenie znajomych do zabawy, polubienie czy udostępnienie posta konkursowego. 
  8. Zwycięzca ma 5 dni po zakończeniu konkursu na podanie właścicielce bloga swojego adresu do wysyłki nagrody. Wiadomość można wysłać na facebooku poprzez "Wyślij wiadomość" albo napisanie maila na adres matka.ksiazkoholiczka@gmail.com. Zwycięzca podaje swoje imię i nazwisko, dokładny adres. 
  9. Zwycięzca musi posiadać adres zamieszkania na terenie Polski. 
  10. Właścicielka bloga nie bierze odpowiedzialności za zaginione przesyłki. 
  11. W konkursie mogą brać udział wszystkie osoby.
  12. W każdym konkursie można się zgłaszać tylko jeden raz.
  13. Koszt wysyłki ponosi Właścicielka bloga lub Sponsor Nagrody (ustalane indywidualnie do każdego konkursu). 
  14. Biorąc udział w konkursach na moim blogu / FB/ Instagramie / Youtube wyrażasz zgodę na publikację swojego imienia i nazwiska/ Nick'a.
  15. Po wysyłce nagrody dane osobowe zostaną usunięte z wiadomości prywatnych/ maila. 
  16. Dane osobowe uczestników konkursów są przetwarzane wyłącznie w celu przeprowadzenia konkursu, tylko do momentu wysyłki nagrody albo do czasu przekazania ich Sponsorowi Konkursu. 
  17. Jeżeli nagroda będzie wysyłana przez Sponsora - wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych: imię, nazwisko, adres - w celu wysyłki nagrody.
  18. Udział w konkursie jest równoznaczny ze zgodą na przetwarzanie danych osobowych przez Organizatora Konkursu zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z  późn. zm) tylko i wyłącznie w zakresie niezbędnym dla realizacji Konkursu. Dane osobowe po ich wykorzystaniu zostaną niezwłocznie usunięte. 
  19. Właścicielka bloga zastrzega sobie prawo do zmiany regulamimu.  
  20. Facebook nie jest powiązany z konkursami. 
  21. Konkursy przeprowadzane są przez środek masowego przekazu i dotyczą kultury, co zgodnie z prawem zwalnia z podatku od nagrody, jeśli kwota jednorazowej wygranej jest mniejsza niż 760 zł. 
Dane przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.